Houtlandse Benjamins‘De Houtlandse Benjamins’ zijn een Torhouts instaporkest dat, evenals ‘Het Houtlandse Jeugdensemble’, functioneert onder de overkoepelende vzw ‘De Jongelingskring’ uit Torhout.

Het doel van de Benjamins is om jonge muzikantjes (die reeds een half jaar instrumentles gevolgd hebben) de kans te geven hun eerste stappen te zetten in een harmonieorkest. Ze leren hier vaardigheden zoals samenspelen, het volgen van een dirigent, een concert spelen, een wedstrijd voorbereiden, et cetera.

Om een mooi resultaat te kunnen neerzetten op verschillende concertgelegenheden wordt er wekelijks gerepeteerd op zondagvoormiddag van 9u tot 10u15. Ouders zijn van harte welkom.

Maar er wordt ook plezier gemaakt. Daarom organiseert het jeugdbestuur ieder werkjaar een heleboel nevenactiviteiten om het sociale contact te versterken. Getuige hiervan zijn de kerst- en slotactiviteiten, een tweedaagse en het hoogtepunt is natuurlijk een tweejaarlijks kamp dat doorgaat in de paasvakantie. De eerste twee edities, in 2008 en 2010, ging dit kamp door in het pittoreske Durbuy, waar we het beste van ons zelf gaven op een hoogteparcours, op de deathride, bij een grotafdaling en op de mountainbike. In 2012 ging het kamp uitzonderlijk door in de herfstvakantie. Ook de locatie werd veranderd, deze keer verbleven we in Bredene. In 2014 logeerden we aan het Zilvermeer in Mol, in 2016 in Lichtaart en in 2018 vlakbij Ieper. In de tussenliggende jaren wordt een andere paasactiviteit voorzien.

Heeft u vragen of wil u meer informatie? Zend gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op de Facebook pagina van onze jeugd