Houtlands Jeugdensemble‘Het Houtlands Jeugdensemble’ is een Torhouts jeugdorkest dat, evenals ‘De Houtlandse Benjamins’, functioneert onder de overkoepelende vzw ‘De Jongelingskring’ uit Torhout.

Het doel van dit ensemble is om om muzikanten samen te leren musiceren en hen voor te bereiden op de overgang naar het Houtlands Harmonieorkest. Muzikanten die hun middelbare 1 achter de rug hebben kunnen bij ons terecht, maar ook muzikanten die voor de optie samenspel kiezen in de Kunstacademie van Torhout zijn meer dan welkom.

Om een mooi resultaat te kunnen neerzetten op verschillende concertgelegenheden wordt er wekelijks gerepeteerd op vrijdagavond. Tijdens deze repetities bereiden we ons voor op een lenteconcert, een evaluatietornooi, een tripleconcert waar onze drie orkesten achtereenvolgens concerteren…

Anderzijds hoeft de boog natuurlijk niet altijd gespannen te staan! Een ander belangrijk aspect van onze vereniging is samen plezier maken. Daarom organiseert het jeugdbestuur ieder werkjaar een heleboel nevenactiviteiten om het sociale contact te versterken. Getuige hiervan zijn de kerst- en slotactiviteiten, een tweedaagse en het hoogtepunt is natuurlijk een tweejaarlijks kamp dat doorgaat in de paasvakantie. De eerste twee edities, in 2008 en 2010, ging dit kamp door in het pittoreske Durbuy, waar we het beste van ons zelf gaven op een hoogteparcours, op de deathride, bij een grotafdaling en op de mountainbike. In 2012 ging het kamp uitzonderlijk door in de herfstvakantie. Ook de locatie werd veranderd, deze keer verbleven we in Bredene. In 2014 logeerden we aan het Zilvermeer in Mol, in 2016 in Lichtaart en in 2018 vlakbij Ieper. In de tussenliggende jaren wordt een andere paasactiviteit voorzien.

Heeft u vragen of wil u meer informatie? Zend gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op de Facebook pagina van onze jeugd